Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Akcija policije u Doboju: Pronađena plantaža konoplje, oduzete veće količine droge

Nemojte propustiti

Policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 608,5 grama

Dobojska policija je jučer tokom operativne akcije “Plantaža 2022” u mjestu Johovac, područje grada Doboja, pronašla zasad indijske konoplje, a oduzeta je i veća količine droge, dok je osoba Ž.A. uhapšena.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave Doboj u pretresu kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi uhapšena osoba pronađene su i oduzete 74 stabljike biljke koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju dužine od 190 do 286 centimetra.

– Pronađene su i oduzete i četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje ukupne dužine po 90 centimetara, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta tzv. “džoint” i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci sasušene biljne materije koji svojim izgledom asociraju marihuanu ukupne težine od 365,2 grama – stoji u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo