Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Akcija “Pravda”: SIPA pretresla tri lokacije u Sarajevu i Zenici

Nemojte propustiti

Danas su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu akcije kodnog naziva “Pravda”, a postupajući po nalozima Suda i Tužilaštva BiH, izvršili su pretrese objekata na tri lokacije u Sarajevu i Zenici.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) bit će saslušane četiri osobe, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile KD “Dogovor za učinjenje krivičnih djela“ iz člana 247 KZ BiH u vezi sa KD “Protivzakonito posredovanje“ iz člana 219 KZ BiH, “Davanja dara i drugih oblika koristi“ iz člana 218 KZ BIH i “Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz člana 217 KZ BiH. Nad osumnjičenim osobama bit će izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu, saopćeno je iz SIPA-e.

Podsjećamo, akcija kodnog naziva “Pravda“ počela je 26. aprila, zajedno sa akcijama “Patriot“ i “Memory“, kada je uhapšen i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo