Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Akcija SIPA-e: U operativnoj akciji “Dijamant” uhapšeni policijski službenik i još tri osobe

Nemojte propustiti

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH, a postupajući tužilac će nakon ispitivanja odrediti dalje korake.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru u operativne akcije „Dijamant“, na području Gradiške, Sarajeva i Istočnog Sarajeva pretresli stambene objekte i pokretne stvari na sedam lokacija.

U operativnoj akciji „Dijamant“ je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge speed.

Uhapšene su četiri osobe, od kojije je jedna osoba polijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Organizovani kriminal”, “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Podsjetimo, pratilac ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Nikolić uhapšen je dok je predavao 10 kg opojne droge speed kupcima koji su bili prikriveni istražitelji.

Nikolić je uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a posljednjih nekoliko mjeseci je na bolovanju koje je iskoristio za drugi ‘posao’.

Na meti Tužilaštva BiH Nikolić i drugi uhapšeni u jučerašnjim pretresima u Gradišci, Istočnom Sarajevu, Sarajevu bili su već mjesecima te su praćeni i uz pomoć USKOK-a konačno uhvaćeni.

Akciju je provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH, a postupajući tužilac će nakon ispitivanja odrediti dalje korake.

Nikolić će najvjerovatnije biti suspendovan ukoliko to bude moguće zbog bolovanja na kojem se vodi.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Medvedev ponovo prijeti svijetu: Čekaju vas izgladnjivanje, ratovi, epidemije

"Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih zračnih prijevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruskog teritorija", kazao je...

Možda vas zanima i ovo