Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Akcija SIPA-e: U Tuzli uhapšen Enver Bijedić

Nemojte propustiti

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhapšen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), javljaju mediji.

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici SIPA-e od jutros od šest sati su na terenu i vrše pretrese na šest lokacija u Tuzli, Živinicama i Gračanici, potvrđeno je za Patriju.

“Akcija je u toku, a pilicijski službenici vrše pretrese zbog osnova sumnje da su osumnjičena lica vršila udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja”, kazao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Šest osoba traženih naredbama pod kontrolom su policijskih službenika, a tokom dana trebalo bi biti poznato više informacija.

Prema nezvaničnim informacijama jedna od osumnjičenih osoba je Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH Enveru Bijediću, a druge osobe dovode se u vezu sa Rudnikom soli Tuzla, Upravnim odborom rudnika, te osobe iz kompanije “Mining and Drilling”.

Svi oni su povezani sa sklapanjem štetnih ugovora u Rudniku soli Tuzla. Jedan od ugovora koj je pod lupom istražitelja je i onaj koji je potpisan 12. februara ove godine, a koji se odnosi na bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina. U pitanju je investicija vrijedna 5,5 miliona maraka. Ovaj posao je dodijeljen firmi MINING & DRILLING d.o.o. Gračanica koja je osnovana u julu 2018. godine i koja je do kraja 2019. godine imala samo jednog zaposlenog radnika i ukupni prihod u iznosu od 220 hiljada. Suvlasnik te firme je osumnjičeni Atif Mujkić dok je prokurist njegov sin Dženan, objavila je Istraga.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo