Subota, 4 prosinca, 2021

Akcija “Transporter”: Poznata imena privedenih, pretresaju se objekti širom BiH

Nemojte propustiti

Akcija “Transporter” se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U ovkiru akcije “Transporter” koja se od jutarnjih sati provodi na više lokacija u BiH, vrše se pretresi objekata, stanova i automobila u vlasništvu bivšeg savjetnika Draga Mektića, Bojana Cvijetića, koji je jedna od devetero uhapšenih. Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, među uhapšenima je i jedan inspektor MUP-a RS koji je ranije suspendovan.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o Mladenu Milovanoviću koji je uhapšen i ranije zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću.

Među uhapšenima su i drugi biznismeni čiji objekti se također meta pretresa koji se vrše na 20 lokacija u RS, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Kako Srpskainfo saznaje ovom akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar N, Ivan J, Saša R, Tijana S, Dragan K, Radislav T, Siniša B, Petar D, Igor K.

“Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu”, rekao je Lukač.

Akcija “Transporter” se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo