Petak, 30 srpnja, 2021

“Ako bi Vučić otišao u Srebrenicu…”

Nemojte propustiti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić Srbiji je dao pozitivnu notu i do sada učinio jako značajne stvari kada je riječ o regionalnoj stabilnosti.

To je izjavio poslanik Socijaldemokratske partije u Bundestagu Josip Juratović, koji se nada da će srpski premijer tako i nastaviti i dodaje u intervjuu listu Danas da bi bio “ogroman gest” ako bi Vučić otišao u Srebrenicu.

Poslanik Bundestaga ukazao je da su politika bivšeg predsjednika Slobodana Miloševića i, kako je ocijenio, radikalni nacionalizam Srbije, pokrenuli katastrofu za cijzli region zbog koje srbijanski narod još ispašta, pa bi zato bilo jako važno da se Vučić ove godine pojavi na obilježavanju 20 godina od genocida u Srebrenici, prenosi B92.

Na opasku lista da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odbio taj poziv, Juratović je rekao da “Nikolić vodi svoju već poznatu politiku prošlosti”.

“Mislim da je za Nijemce, poslije Drugog svjetskog rata, najveći gest bio kad je Vili Brat otišao u Varšavu i kleknuo pred žrtvama za koje Nijemci snose odgovornost. Naravno da (Vučić) ne mora da oponaša Vilija Branta, ali bi bilo važno da ode tamo”, rekao je Juratović.

Prema njegovim riječima, činjenica je da su “tamo Srbi počinili strašan zločin, takav gest bi stvorio ponovno povjerenje prema Srbima u regionu, a onda bi se mnoge stvari lakše rješavale”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo