Nedjelja, 21 travnja, 2024

Ako imate ovaj fen za kosu, nemojte ga koristiti i vratite ga u trgovinu

Preporučeno

Ovaj proizvod predstavlja opasnost od strujnog udara, jer uređaj nije propisno označen, uputstvo za upotrebu nije isporučeno, a njegova ulazna snaga je mnogo manja od nazivne.

Riječ je o fenu za kosu čije je proizvođač nepoznat, a potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ga ne koriste i vrate u trgovinu

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučen je ručni fen za kosu tip “GW-685” porijeklom iz Kine zbog opasnosti da bi njegovom upotrebom moglo doći do strujnog udara, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH. Riječ je o fenu za kosu čije je proizvođač nepoznat, a potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ga ne koriste i vrate u trgovinu.

Upravo se čita:  Nakon rekordno toplog aprila: Krajinović otkriva kada se vraćamo u zimsku opremu

Ovaj proizvod predstavlja opasnost od strujnog udara, jer uređaj nije propisno označen, uputstvo za upotrebu nije isporučeno, a njegova ulazna snaga je mnogo manja od nazivne.

“Fen je opasan jer je površina poprečnog presjeka provodnika u napojnom kablu manja od dozvoljenog minimuma, te nije usklađen sa naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-23:2007 + A1:2010 + A11:2012 + A2:2016”, naveli su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Upravo se čita:  Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: "Bolestan je od prošle godine"

Nadležna inspekcija naložila je mjeru povlačenja sa tržišta i uništenja opasnih proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja, dodali su iz Agencije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas