Subota, 16 listopada, 2021

Ako laže koza, ne laže rog: Šta udišu građani Šićkog Broda kod Tuzle (Foto)

Nemojte propustiti

Mještani zapadnog dijela Tuzle, Šićkog Broda u čijoj je neposrednoj blizini najveći bh. eko zagađivač, pa ako ne i šire, Termoelektrana Tuzla-Elektroprivreda BiH, (TE) već decenijama su izloženi udisanju kojekakvih gasova, zasipanjem pepela i raznoraznim česticama ispuštenim iz „sijača smrti“, kako ju već nazivaju ojađeni građani ovog mjesta, a da za taj skandalozan čin nitko nikada nije odgovarao.

Foto: Anto Šimić
Foto: Anto Šimić

Tako je bilo i jutros, 19.06.2013 godine (srijeda) kada je bilo nemoguće izaći vani zbog krupnih čestica pepela u zraku koje su padale po naselju, automobilima, voćkama, povrtlarskim i drugim kulturama nanoseći nesagledive posljedice od pitaj boga kakvog i čijeg sagorijevanja u pećima TE Tuzla uništavajući prirodu (pluća mještana) zbog čega su sve učestalija njihova oboljenja respiratornih organa usljed uništene ekologije u njihovoj sredini.

Ako laže koza, ne laže rog, našu činjenicu potvrđuju i fotografije načinjene jutros u Šićkom Brodu na više lokacija, predmeta, biljaka i povrtlarskih kultura u šta se i sami možete uvjeriti u vjerodostojnost naših navoda.

Picture 052 copy Picture 048 copy Untitled-1 copy

Autor: Anto Šimić Čiko

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo