Subota, 12 lipnja, 2021

Ako mislite da devetogodišnjak ne može biti biznismen, razmislite ponovno!

Nemojte propustiti

Dječak je mislio kako je to odlična ideja jer zarađuje, ali je zaboravio da to ide loše u prilog džepu njegovih roditelja.

Nije svaki biznis uspješan, a tome je dokaz i maleni dječak iz grada Bad Vilbel (grad u Njemačkoj)  koji po komšilu već neko vrijeme radi razne probleme! Dječak, naime, ima zanimljivu tehniku zarade koja zapravo baš i nije unosna.

Od roditelja je uzimao novac i tada išao od komšije do komšije , zvonivši im i govoreći da je našao novac ispred njihove kuće. Neki su samo uzeli novac, a neki su mu dali dio kao nagradu što im je „vratio njihov“. Ponekad je naišao na nekoga dobre volje ko mu je ostavio kompletan „nađen iznos“.

Dječak je dijelio iznose od 100 pa do 2.400 eura odjednom.

Dječak je mislio kako je to odlična ideja jer zarađuje, ali je zaboravio da to ide loše u prilog džepu njegovih roditelja.

Kad je policija intervenirala, susjedi su počeli vraćati novce, a roditelji su bili bijesni kad su čuli za dječakovu „revolucionarnu ideju“. Očito biznis nije baš za svakoga!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo