Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Ako nemate ličnu kartu, ne možete platiti račun, ali će vam struja uredno biti isključena!

Nemojte propustiti

Najnoviji šok doživjeli su svi koji su od prije dva dana posjetili naplatne ispostave EP, kako bi platili svoje, ali i račune svojih komšija, prijatelja ili roditelja, za utrošenu struju, jer ih je na šalterima dočekalo obavještenje da ukoliko nemaju lične karte onih na koje glasi svaki račun – to neće moći učiniti

elektroprivredaUmjesto da svoje službe, a posebno naplatne šaltere, učini što fleksibilnijim i transparentnijim prema građanima, JP Elektroprovreda BiH nastavlja sa praksom upornog šikaniranja i nepotrebnog maltretiranja svojih potrošača.

Najnoviji šok doživjeli su svi koji su od prije dva dana posjetili naplatne ispostave EP, kako bi platili svoje, ali i račune svojih komšija, prijatelja ili roditelja, za utrošenu struju, jer ih je na šalterima dočekalo obavještenje da ukoliko nemaju lične karte onih na koje glasi svaki račun – to neće moći učiniti. Ali će im struja uredno biti isključena – zbog neplaćanja!

Osorno šaltersko osoblje Elektroprivrede BiH, na čiju su neljubaznost ovdašnji građani već odavno navikli, samo nijemo sliježe ramenima i na svaki upit da se uvođenje najnovije mjera kontrole ‘platiša’ računa obrazloži, samo ponavlja: “Nama je tako naređeno”.

Ko, kada i zašto je donio takvu naredbu, ali i kakve veze uopšte imaju lična karta i potpisnici ugovora sa EP BiH o korištenju električne energije sa namjerom da se ista plati, nikom nije jasno, niti iz Elektroprivrede iko smatra da to treba objašnjavati.

Ako je tako ‘naređeno’, valjda je na građanima da se sagnu i naredbe izvrše.

No, pri tom ne treba smaknuti s uma da je JP Elektroprivreda BiH jedino javno preduzeće koje svako prenošenje računa sa vlasnika na drugog vlasnika masno naplaćuje!

Izvor: Depo.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo