Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Ako vam smetaju smrdibube? Evo načina da ih se riješite!

Nemojte propustiti

Treba vam plastična boca od nekog gaziranog pića, jednokratna baterijska lampa na “klik” (možete je nabaviti u svakoj kineskoj radnji za male pare), crna izolir-traka i bilo koja lepljiva traka sa reljefnom/mat površinom.

Iako su bezopasne za ljude, smrdibube, odnosno smrdljivi martini, poslednjih vas dana terorišu ljude u regionu.
Kuće, stanovi, kancelarije, automobili, ništa nije bezbijedno od ovih letećih dosada, koje su poznate i po smradu koji ispuštaju.

Najsigurnije je da na sve prozore i vrata postavite zaštitnu mrežicu, ali imajte u vidu da one mogu da se provuku i kroz rupe širine nekoliko milimetara. Osim toga, uvlače se i u odjeću, kosu, torbe, pa ih lako i neopaženo možete unjeti sa sobom.

Danas mnogi imaju svoje recepte kako da se obračunaju sa smrdibubama, a za ovu kažu da je “najbolja zamka ikada”.

Dakle, treba vam plastična boca od nekog gaziranog pića, jednokratna baterijska lampa na “klik” (možete je nabaviti u svakoj kineskoj radnji za male pare), crna izolir-traka i bilo koja lepljiva traka sa reljefnom/mat površinom.

Bocu presjecite slijedeći gornju liniju papira s nazivom pića, na dno stavite upaljenu lampu i poklopite naopako odsječenim gornjim dijelom boce. Prije toga oblijepite dno crnom trakom. Uzduž zalijepite nekoliko mat traka koje će služiti kao merdevine smrdljivim martinima da se lakše popnu do svoje zamke. Kada upadnu u bocu, one neće znati kako da se kroz uzan otvor popnu natrag i da izađu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo