Srijeda, 8 prosinca, 2021

Ako želite u Neum, morate platiti 5 ili 10 KM za dezinfekciju vozila

Nemojte propustiti

Ovo nije prva kontraverzna mjera koju je donijela općina Neuma, jer je donedavno na snazi bila i naredba po kojoj bez negativnog testa na koranavirus niste mogli ući u općinu Neum.

Građane BiH koji su danas krenuli u Neum iznenadila je “potvrda o izvršenoj dezinfekciji prijevoznog sredstva” koju su na ulazu u Neum morali platiti 10 KM. Od početak pandemije, dezinfekcija točkova je bila obavezna, no do danas se nije naplaćivala.

Potvrdu naplaćuje Veterinarska stanica, te da će ti novci biti utrošeni na sredstva za dezinfekciju, gorivo, ljude koji provode ovu mjeru, potvrdio je načelnik Neuma Živko Matuško.

“Dezinfekcija točkova na ulazu u Neum plaća se pet, odnosno 10 KM, zavisno da li je riječ o osobnom automobilu ili transportnom vozilu. Štab civilne zaštite donio je ovu odluku. Ukoliko ostane novca, štab civilne zaštite odlučiće gdje to ide”, kazao je načelnik Neuma.

Matuško smatra kako je odluka zakonita i da će sva sredstva koja budu prikupljena, biti transparetno raspoređena i prikazana.

Ovo nije prva kontravezna mjera koju je donio Štab civilne zaštire Neum. Podsjetimo da je donedavno na snazi bila i naredba po kojoj bez negativnog testa na koranavirus niste mogli ući u općinu Neum. Van snage je stavljena u ponedjeljak.

Neum, Foto: Pixabay

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo