Petak, 1 ožujka, 2024

Ako zmija uđe na privatni posjed njeno uklanjanje košta 150 maraka

Preporučeno

BANJA LUKA – Iz Odjeljenje za društvene djelatnosti navode da ove godine nisu zaprimili prijave građana o pojavi i uklanjanju zmija.

Po pozivu građana Banje Luke uklanjanje zmija i stršljenova sa javnih površina i ove godine obavlja preduzeće “Eko-bel”, i to besplatno. Sa druge strane, uklanjanje zmija sa privatnih površina košta i do 150 KM.

Potvrdila je ovo Nevena Kostić, ekolog u “Eko-belu”, koja je istakla da sa gradom imaju ugovor u slučaju da se zmije nalaze u školskim dvorištima, vrtićima, parkovima i na drugim javnim površinama, pišu Nezavisne novine.

Upravo se čita:  Na birou u TK je više od 60.000 nezaposlenih. Zašto se onda većina privrednih subjekata pati s pronalaskom radnika?

“U tom slučaju grad snosi troškove. Neophodno je kontaktirati Civilnu zaštitu, nakon čega oni nama šalju nalog za izlazak na teren”, rekla je Kostićeva.

Kako kaže, u slučaju da građani zovu za privatno dvorište, tada sami snose troškove.

“Cijena fizičkog uklanjanja zmija košta do 150 KM po izlasku”, kaže Kostićeva.

Iz Odjeljenje za društvene djelatnosti navode da ove godine nisu zaprimili prijave građana o pojavi i uklanjanju zmija.

Upravo se čita:  Koliko treba da stavite novca u kovertu: Mladenci za jednu svadbu moraju da iskeširaju brdo para

“Odsjek za civilnu zaštitu ima obezbijeđena sredstva za ove namjene i grad je proveo proceduru javne nabavke te će se na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg izvođača zaključiti ugovor sa ‘Eko-belom’ za uklanjanje zmija i stršljenova. Ukoliko je ugrožena bezbjednost građana, na poziv građana ili zaposlenih u Gradskoj upravi, radnici ‘Eko-bela’ odmah po pozivu izlaze na teren i uklanjaju potencijalnu opasnost”, rekli su iz pomenutog odjeljenja.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Kostićeva dodaje da ih u slučaju uklanjanja zmija građani mogu svakodnevno pozvati putem broja: 051/508-555.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas