Subota, 27 studenoga, 2021

Alarmantno upozorenje Mirka Šarovića: Republika Srpska je na pragu najveće krize, to zdrav mozak nije mogao da uradi

Nemojte propustiti

Šarović naglašava da je trenutni saziv Vijeća ministara, kako je rekao, najgori u BiH od 1996. godinei da treba da ode u istoriju. On napominje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za „mnoge malverzacije“ i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović upozorio je da je Republika Srpska na pragu najveće krize. On je napomenuo da je 2008. bila velika recesija, ali, kako kaže, ovo sad je i jače i dominantnije.

– Siromaštvo kuca na naša vrata – rekao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Ponovio je da vanredno stanje nije opravdalo očekivanja, jer je stanje u RS gore nego u FBiH.

– Vanredno stanje poslužilo je za nezakonite javne nabavke. Vlast je raspisala preko 230 miliona KM za javne nabavke, uglavnom za softvere i informacione tehnologije, a ne i za zdravstvo – kazao je Šarović.

Naglasio je da je trenutni saziv Vijeća ministara, kako je rekao, najgori u BiH od 1996. godinei da treba da ode u istoriju. On napominje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za „mnoge malverzacije“ i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

– Ne znam kakvim je umovima palo na pamet da utroše pet miliona KM za navodnu pokretnu bolnicu koja se trebala izvesti u Vijetnam. To zdrav mozak nije mogao da uradi. Nadležni organi treba da ispitaju nabavku poljske bolnice u vrijednosti od pet miliona KM – jasan je Šarović.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Šarović je naglasio da SDS planira da ima kandidata za načelnika u svakoj općini, ali da je spremna u svakom gradu da razgovara sa ljudima koji imaju viziju razvoja te sredine.

– Ne bježimo od tih razgovora. Velike promjene uvjeren sam da će se desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje, ali i Banja Luka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u najvećem gradu RS– zaključio je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo