Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Aleksandar Mitrović odbija hranu u ćeliji: Ne znam kako da živim s onim što sam uradio!

Nemojte propustiti

Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, koji je osumnjičen da je prošlog četvrtka u Ustaničkoj ulici svojim automobilom BMW X5 usmrtio Andreu Bojanić (17), odbija hranu u ćeliji Centralnog zatvora i u teškom je psihičkom stanju.

Mitrović, prema riječima izvora Kurira, ne pravi nikakve probleme, već naprotiv, sjedi i zuri u jednu tačku.

– Od subote, otkako je u pritvoru, Aleksandar je više puta ponovio da ga nije briga na koliko će dugo biti osuđen jer on ne zna kako da živi s činjenicom da je Andrea Bojanić mrtva – ispričao je ovaj izvor. Kaže da Aleksandar praktično jede samo jednom dnevno, a dešava se i da po cio dan ništa ne stavi u usta!

– Kad su mu roditelji i sestra bili u poseti, Aleksandar nije htio da uzme hranu koju su mu donijeli. Nije čak htio ni da sa sobom ponese flašu „Coca Cole“ koju su mu roditelji dali! Tokom te posjete Aleksandar je bio veoma povučen, jedva da je izgovorio nekoliko rečenica. Ipak to je bio dirljiv susret, a naročito Aleksandra i njegove majke Sonje. Dugo su proveli u zagrljaju – naveo je on.

nesrecamitrovic

Nema poseban tretman

Izvor Kurira dodaje da se vidi da je Mitroviću veoma teško zbog nesreće koja se dogodila.

– Za ovih nekoliko dana, koliko je u pritvoru, on nije odspavao nijednu celu noć – rekao je izvor Kurira.

Kako se nezvanično saznaje, Aleksandar nema nikakav poseban tretman u Centralnom zatvoru i prema njemu se straža ophodi kao i prema svakom drugom pritvoreniku.

– Mitrović je u zajedničkoj sobi s više pritvorenika. Ne pravi nikakve probleme, niti na bilo koji način ističe da je sin Željka Mitrovića. Naprotiv, poštuje sva zatvorska pravila – rekao je naš izvor.

Policija gleda snimke

Reporteri Kurira ponovo su juče obišli mesto nesreće u Ustaničkoj ulici u beogradskom naselju Konjarnik. Saznaje se da je policija tek juče uzela snimke kamera s nekoliko lokala.

– Iskreno, ne znam šta se vidi na tim snimcima jer nemam monitor za gledanje snimljenog materijala. Moje kamere snimaju ulaz, a da li su zabeležile i neki deo nesreće, to ne znam – rekao je vlasnik pekare „Tamnava“.

Na vještačenju automobil kojim je pregazio Andreu Bojanić

Narednih dana trebalo bi da se održi vještačenje bijelog BMV X5 Aleksandra Mitrovića koji se i dalje nalazi na parkingu zgrade Policijske uprave Beograd na Bulevaru despota Stefana, sakriven od očiju javnosti iza ograde od pleksiglasa, piše Blic.

nesreca-bmw22

Lijevo prednje krilo, kojim je najvjerovatnije udarena Andrea Bojanić, pretrpjelo je oštećenje, dok je cio levi far potpuno razbijen.

Stručnjaci kažu da je na osnovu činjenice da je tijelo Andree Bojanić od siline udarca odbačeno između 20 i 30 metara od pješačkog prelaza, moguće zaključiti da se vozilo kretalo brzinom od oko 60 kilometara na sat.

– Odbačaj od 25 metara podrazumeva brzinu kretanja vozila od 60 kilometara na sat, sa tolerancijom od 10 do 15 odsto, što je stav struke koji se može naći u literaturi svuda u svetu, pa i kod nas. To znači da pešak pri udaru putničkog automobila, koji se kreće brzinom od 54 do 66 kilometara na sat, po zakonu kosog hica može da bude odbačen od 22,5 do 27,5 metara – kaže za “Blic” Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i predsjednik Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Putevi Srbije”.

Andrea Bojanić (17) poginula je prije pet dana, kada je u nju BMW-om X5 udario Aleksandar Mitrović, u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

(Nezavisne novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo