Utorak, 22 lipnja, 2021

Aleksandar Mitrović vozio oko 60 km/h i prošao kroz zeleno svjetlo, kada je djevojka iznenada izletjela na ulicu…

Nemojte propustiti

Sudeći prema izjavama vještaka, sin Željka Mitrovića nije lagao ni kada je rekao da je auto vozio brzinom od oko 60 km/h, dok se na snimku koji su zabilježile kamere iz obližnje mjenjačnice jasno vidi da je pokojna Andrea Bojanić pretrčavala ulicu u trenutku dok je za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo

Prema informacijama koje su objavile agencije, a prenose mediji, Aleksandar Mitrović (19) prošao je na zeleno svjetlo u trenutku kada je džipom BMV X5 udario Andreu Bojanić (17).

Također, sudeći prema izjavama vještaka, sin Željka Mitrovića nije lagao ni kada je rekao da je auto vozio brzinom od oko 60 km/h. Milan Vujanić, šef katedre za bezbjednost na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu kaže da se po dužini odbačaja nesrećne djevojke u trenutku udara može zaključiti da se Mitrović kretao brzinom između 54 i 66 kilometara na sat, prenose Nezavisne.

nesrecamitrovic

– Ukoliko je tijelo pješaka pronađeno na udaljenosti od oko 25 metara, brzina vozila u trenutku udarca iznosila je od 54 do 66 kilometara na sat”, izjavio je Vujanić.

Na snimku koji je predočila policija, a koji su zabilježile kamere iz obližnje mjenjačnice, jasno se vidi da je pokojna Andrea prelazila ulicu dok je za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo, kao i da je, neposredno prije udara, i sa druge strane jedan stariji čovjek izletio na ulicu.

Aleksandar Mitrović je u izjavi sudiji ispričao da je, u trenutku kad je djevojka s lijeve strane izletjela pred njegov auto, pokušao da je izbjegne, ali da je, u istom trenutku i sa druge, desne strane puta imao pješaka koji mu je izletio na put.

Sina vlasnika “Pinka” na sudu će braniti Milenko Milisavljević, specijalista za ovakve slučajeve i advokat voditeljke RTS-a Petre Cvijić.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo