Srijeda, 27 siječnja, 2021

Aleksandar Vučić govorio o ukidanju RS-a

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Vučić je rekao da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali da ne može da pristane na ideje o ukidanju Republike Srpske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju nove COVID bolnice u Kruševcu da će u naredna dva ili tri dana u Srbiju stići 5.000 doza Pfizerove vakcine i da će prvo biti vakcinisani stariji od 75 godina koji žive u domovima za stare, javlja agencija Anadolija.

Vučić je rekao da vjeruje da će Evropska unija dozvoliti nabavku vakcina za Zapadni Balkan i da će poštovati dogovor i da će u prvom kvartalu naredne godine Srbija dobiti dodatne, nesmanjene količine vakcine od 340.000 doza.

Odgovarajući na politička pitanja, Vučić je rekao da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali da ne može da pristane na ideje o ukidanju Republike Srpske.

“Onaj ko pokušava da ukine Republiku Srpsku osim što čini nešto protiv volje srpskog naroda, taj koji bi to da radi ne želi dobro miru i stabilnosti na Balkanu”, poručio je Vučić i ocijenio da kada mnogi u regionu govore o funkcionalnoj Bosni i Hercegovini, to je eufemizam za oduzimanje nadležnosti Republici Srpskoj.

Istakao je da želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, ali da Srbija neće nikome biti “džak za udaranje”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

S namjerom dođe u veliki grad: Draško Stanivuković u prvoj zvaničnoj posjeti Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, s kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje,...

Možda vas zanima i ovo