Utorak, 5 prosinca, 2023

Aleksandar Vučić o napadu na Ilidži: Žele Srbiju poniženu i na koljenima, nisam optimista po pitanju odnosa sa Bošnjacima

Preporučeno

– Naše je da pokušamo da napravimo i umirimo odnose, i da pokušamo da ti odnosi budu nešto bolji u regionu i sa Bošnjacima i Albancima, nadam se da je to moguće, ali nisam veliki optimista, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se dešavaju fizički napadi na Srbe i srpsku djecu na Kosovu, ali i u BiH i drugim mjestima u regionu, kao i ‘‘da to samo znači da moramo da nađemo put u toj situaciji i budemo pametniji‘‘.

– Na Badnji dan su napali srpsku decu i za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Amerikanca, Nemaca, do UN kancelarije na KiM, nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dečaka, već građani Kosova, dve osobe, niko ne može da zkaljuči ko je napadač, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Dodao je da su “napadnuta srpska djeca valjda bila naoružana srpskim badnjim drvetom i da je istina da je na njih pucano samo zato što su Srbi i zato što su nosili Badnjak”.

– To nisu rekli, dodao je Vučić.

Sa druge strane, kaže da su i šef Eulexa Lar Gunar Vigemark i svi drugi bili na komemoraciji u Račku, koji je apsolutno sporan.

Upravo se čita:  Šta se dešava na Kosovu: KFOR utrostručio svoje prisustvo

– Ali, niko nije osudio to što predsedniku Srbije nije dozvoljeno da ode u Jasenovac, gde su žrtve mnogo veće nego u Račku, rekao je Vučić.

Takođe, kaže da su “u Sarajevu napali Srbe, pa rekli da Vučićevi tabloidi prave politizaciju tog slučaja i niko ne smije da kaže da su napadnuti samo zato što su Srbi”.

Istakao je da je to zato što “žele Srbiju poniženu i na koljenima, jer je počela da se diže”.

Vučić dodaje da “postoji matrica laži i da je on uvijek glavna meta, jer im odgovara samo slaba Srbija”.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Dodao je da je isto tako i u Crnoj Gori i da ga crnogorski predsjednik Milo Đukanović i njegovi politički istomišljenici stalno neosnovano otpužuju.

– Naše je da pokušamo da napravimo i umirimo odnose, i da pokušamo da ti odnosi budu nešto bolji u regionu i sa Bošnjacima i Albancima, nadam se da je to moguće, ali nisam veliki optimista, rekao je Vučić.

Dodao je da “jedino Srbi ne smiju da govore da su neki ubijali srpsku decu i da još hoće da nas ubede da smo i počinili zločine u Jasenovcu, a ne Hrvati‘‘.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo