Utorak, 28 rujna, 2021

Aleksandar Vučić o potezu Valentina Inzka: Nisam pristalica nametnutih odluka, ali s Bošnjacima moramo graditi bratske odnose

Nemojte propustiti

– Mi sa Bošnjacima dijelimo prostori u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući na TV Pink govorio i o potezu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je nametnuo odredbe Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

– Još nisam dobio analizu svih naših eksperata, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo pijetet prema srebreničkim žrtvama.Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost od ključnog značaja. Morat ćemo da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa.

Mi sa Bošnjacima u budućnosti gradimo ne samo prijateljske već i bratske odnose. Pojedini pripadnici naroda su pravili zločine kojima se ne ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, Zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo. Mi sa Bošnjacima dijelimo prostori u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose – rekao je Vučić.

Kazao je da nije pristalica nametnutih odluka.

– Nametnute odluke nikada nikome nisu donijele dobro, donijele su samo podjele – rekao je Vučić

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo