Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Aleksandar Vučić podnio ostavku

Nemojte propustiti

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić večeras je javno, pred medijima, na sjednici Glavnog odbora stranke podnio ostavku na mjesto ministra odbrane Srbije, čime je započeta rekonstrukcija Vlade.

Vučić je naglasio da će od sada obavljati samo funkciju prvog potpredsjednika Vlade, te potvrdio da je prihvatio ostavku ministra poljoprivrede Gorana Kneževića i Predsjedništvu stranke predložio da razmotre prijedloge ostavki ministra sporta Alise Marić i ministra kulture Bratislava Petkovića.

“Mislio sam da mogu, mislio sam da sam mlađi. Sada vidim da u isto vreme ne mogu da igram i na poziciji centarfora i centarhalfa”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je ključna riječ rekonstrukcije modernizacija zemlje, što traži ogromnu odgovornost svih.

Ukoliko SNS ima snage da četiri ministra zamijeni boljim, Vučić je rekao da očekuje da to učine i koalicioni partneri. Ukoliko ne bude kooperativnosti i dogovora oko rekonstrukcije, sljedeći korak biće izbori, naglasio je Vučić.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

On je najavio da se kroz dva-tri dana mogu očekivati nova hapšenja funkcionera iz SNS-a, koji, kako je rekao, na vrijeme nisu shvatili njegovo upozorenje da neće biti nedodirljivih.

“Nema gospodina nedodirljivog ni gospođe nedodirljive, neki od vas dragi članovi Glavnog odbora moraće da daju objašnjenja za nečasne radnje istražnim organima”, poručio je Vučić.

Nastavak sjednice Glavnog odbora SNS-a je nakon javnog obraćanja Vučića zatvoren za javnost.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Schmidt: Dodik mi je ponudio da popijemo po jednu šljivovicu, to ćemo uraditi kada se završi posao

Visoki predstavnik kaže kako je broj Hrvata u BiH manji u odnosu na broj Srba i Bošnjaka, ali naglašava...

Možda vas zanima i ovo