Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Aleksandar Vučić pozvao Trumpa da posjeti Srbiju

Nemojte propustiti

Vučić je istakao da se Srbija bori za svoju poziciju i u tom kontekstu napomenuo da je sastanak sa predstavnikom svake države važan.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Srbiju.

Vučić je za TV Pink rekao da je u kratkom susretu sa Trumpom, na prijemu koji je američki predsjednik organizovao povodom zasjedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, podsjetio Trumpa da su ljudi u Srbiji ti koji ga podržavaju poslije Poljaka najviše u cijeloj Evropi.

“Kao pozitivno bih istakao da sa Amerikancima može da se razgovara razumno. Oni imaju svoje stavove i drugačije mišljenje po pitanju Kosova, ali možete da iznosite ideje i žele da ih čuju. Čini mi se da se trude da pronađu rešenje, a ne da apripori osuđuju Srbiju, kako je to bio slučaj ranije. To je neka vrsta malog napretka”, rekao je Vučić.

On je istakao da se Srbija bori za svoju poziciju i u tom kontekstu napomenuo da je sastanak sa predstavnikom svake države važan.

“Suština je u tome šta mi za našu malu zemlju možemo da uradimo, Amerika i Kina su dominantne u svijetu. Mi gledamo kako sebe da pozicioniramo i obezbijednimo nesmetani rast srpskoj privredi”, rekao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo