Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Aleksandar Vućić se sastao sa Miloradom Dodikom koji je nakon sastanka poručio: Mi smo bukvalno prevareni

Autor:AA

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima srbijanskog predsjednik,a dvojica sagovornika analizirali su sve zajediničke projekte i dogovorili dalju saradnju Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, javlja Anadolija.

Posebnu pažnju posvetili su pronalaženju načina za pružanje podrške u vakcinisanju stanovništva Bosne i Hercegovine, kao i pružanju najbolje medicinske zaštite svim građanima, navodi se u saopštenju.

-Srbija je veoma uspješna u tome, a mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci vakcina putem COVAX-a. Sada postoji priča da će Evropska unija zatvoriti isporuke vakcina, dok ne zadovolji svoje potrebe, rekao je Dodik.

Ipak, ističe da pokušavju da iz Rusije nabave vakcine u narednih nekoliko dana, te očekuje da će u februaru da u RS stigne 100.000 vakcina.

-Očekujem nabavku i kineskih vakcina, a nadamo se da će u tom periodu da profunkcioniše i COVAX sistem, rekao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo