Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Aleksandar Vučić “srpskoj djeci iz Federacije BiH” objasnio koji je njihov glavni grad

Nemojte propustiti

Vučić je poželio najmlađima da se ponovo vrate u Beograd, a da će se Vlada potruditi da im pomogne gdje i koliko može.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je “srpsku djecu iz Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske” koja u sklopu ljetnjeg kampa za srpsku djecu iz regiona borave u Srbiji.

Vučić je poželio najmlađima da se ponovo vrate u svoj Beograd, a da će se Vlada potruditi da im pomogne gdje i koliko može.

– Sva djeca su rekla da im se najviše svidio Beograd. To je naš glavni grad, ishodište svih nas, i važno je da poznajete svoj glavni grad, a vidio sam koliko ga volite. Imate te divne majice na kojima piše “učim ćirilicu”, mnogo su lijepe – rekao je Vučić mališanima.

On je potom pitao djecu da li im se više svidio Hram Svetog Save ili luna park na Kalemegdanu, na šta su mališani rekli da im se podjednako svidjelo.

– Ja vas molim da ćirilicu učite, latinicu također, da poštujete svoje komšije i svoje, da čuvate srpsko ime i prezime, a država će vam pomoći. Želim vam da se što prije vratite ovdje, a mi ćemo gledati da vam što više pomognemo – kazao je mališanima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Ja nikada nisam primio visoku platu, kao i većina ljudi iz SDA

Što se tiče onih sa visokim platama, Izetbegović navodi da je odnos SDA prema tome poznat. Predsjednik SDA i dopredsjedavajući...

Možda vas zanima i ovo