Petak, 24 ožujka, 2023

Aleksandar Vučić: Zabranjujemo izvoz pšenice, brašna, kukuruza i ulja

Nemojte propustiti

Aleksandar Vučić je rekao da se sada “nalazimo u krizi najvećoj od 1945. godine”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija biti u velikom problemu ukoliko EU zabrani uvoz svih energenata iz Rusije i da je NIS već u potrazi za uvozom nafte iz trećih zemalja, a da je Vlada donijela odluku da se država, ukoliko do toga dođe, odriče carinskih dažbina (za tu naftu). Vučić je rekao da od četvrtka neće biti izvoza brašna i pšenice i kukuruza i ulja.

On je rekao da je u protekla 24 sata došlo do velikih poremećaja u svijetu.

“Srbija je u problemu ako EU zabrani uvoz svih energenata, jer nemamo kuda da dobijemo – ne može nafta ni gas da s neba padne”, rekao je Vučić.

“Već tražimo odakle bismo to mogli da nabavimo, i već smo reagovali sa NIS-a koja traži uvoz iz trećih zemalja i donijeli smo danas odluku – pripremeljna je odluka Vlade o izuzimanju određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2022. godini i to će se odnositi, ukoliko bude bilo potrebe, na naftu iz trećih zemalja – tu na carini nemamo velike prihode, odričemo se kao država toga, da bismo obezbjedili punu snabdijevenost tržišta”, rekao je gostujući na TV B92.

Rekao je da se sada “nalazimo u krizi najvećoj od 1945. godine”.

Vučić je rekao da od četvrtka neće biti izvoza brašna i pšenice i kukuruza i ulja. Prethodna dva dana je toliko skočio izvoz pšenice i brašna, da moramo da zabranimo, naveo je.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Reakcija Refika Lende: HDZ i stranke okupljene oko Trojke pokušavaju ignorirati Ustav i time blokirati imenovanje Vlade FBiH

- Dalje ignorisanje Kluba Bošnjaka i mene kao potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda, izabranog na prijedlog tog Kluba, nije...

Možda vas zanima i ovo