Srijeda, 4 listopada, 2023

Aleksandar Vuković: MUP-u RS je bolje da spriječe maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuvaju donji veš Milorada Dodika

Preporučeno

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema “boračke” proteste, predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP-u RS pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS-a.

Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS.

Upravo se čita:  Helez o nazivanju Nešića narkomanom: Četiri puta sam prešutio kada me napadao, morao sam presjeći, izvinjavam se građanima

– MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika! – poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće.

Upravo se čita:  Čampara o Dodiku i Čoviću: Postavljaju zahtjeve pred nas kao da smo maloumni. To neće proći, Trojka ne mora ni biti vlast

– Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela… – izjavio je Dodik.

Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP-a RS ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to.

Upravo se čita:  Konaković: Ne znam šta nam donose ultimatumi. Apelujem na Dodika da to ne radi

Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP RS svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9. januara kada su njihovi pripadnici skandirali “za krst, za slavu” i “Srba kao lista nema više komunista”.

– Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske! Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek – rekao je Vuković.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo