Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Aleksandar Vuković: MUP-u RS je bolje da spriječe maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuvaju donji veš Milorada Dodika

Nemojte propustiti

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema “boračke” proteste, predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP-u RS pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS-a.

Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS.

– MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika! – poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće.

– Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela… – izjavio je Dodik.

Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP-a RS ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to.

Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP RS svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9. januara kada su njihovi pripadnici skandirali “za krst, za slavu” i “Srba kao lista nema više komunista”.

– Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske! Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek – rekao je Vuković.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Komšić: Možemo biti ponosni na svoja dva antifašistička pokreta, NOP i Armiju RBiH

- Narodni heroji Bosne i Hercegovine iz Drugog svjetskog rata koji su se borili protiv fašista i kvislinga i...

Možda vas zanima i ovo