Srijeda, 24 veljače, 2021

Aleksandar Vulin: Milorad Dodik nema šta da traži sa švercerom cigareta

Autor:BNTV

Nemojte propustiti

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021. Novom...

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

Kako podsjeća BN TV, Dodik je nedavno imao sastanak sa kontroverznim biznismenom iz Crne Gore koji je bio u pratnji sa nikšićko-budimskim vladikom Jonikijem, nakon čega su zajedno ručali sa Dodikovim ljudima, direktorima iz Laktaša, a društvo im je pravio i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao da ne zna da li je bilo susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa crnogorskim biznismenom Miodragom Dakom Dakićem, navodeći da, ako je do toga došlo, nije trebalo.

Na pitanje kako komentariše nedavni susret Dodika sa crnogorskim biznismenom Dakom Davidovićem, Vulin je odgovorio da je to neki čudan biznismen.

– Ja ne znam da li je on bio ili nije bio. Pričalo se svašta, da je bio kod predsjednika Dodika. Ja sam pročitao negdje demantij predsjednika Dodika. Zaista mislim da predsjednik Dodik nema šta da traži sa Dakom Davidovićem, švercerom cigareta, kazao je Vulin u emisiji Puls BN TV .

On je naglasio da “Daka nije baš neko sa kim treba da se susreće srpski član Predsjedništva”.

– Tako da, ako je bilo tog sastanka, nije trebalo da ga bude, kazao je Vulin.

Na pitanje da li ih povezuje neki posao, Vulin je odgovorio da da ne vjeruje u to.

Milorad Dodik je, kako podsjeća BN TV, nedavno imao sastanak sa kontroverznim biznismenom iz Crne Gore koji je bio u pratnji sa nikšićko-budimskim vladikom Jonikijem, nakon čega su zajedno ručali sa Dodikovim ljudima, direktorima iz Laktaša, a društvo im je pravio i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Inače, ovo nije jedina posjeta Miodraga Dake Davidovića Republici Srpskoj i Banjaluci, gdje ima i neke poslovne aranžmane, piše BN TV.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić: Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i ona na red sigurno

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas su izvršeni pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno...

Možda vas zanima i ovo