Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Aleksandar Vulin: Naučno neobjašnjivo da Kosovo bude država, a RS ostane entitet u Bosni i Hercegovini

Autor:N1

Nemojte propustiti

Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je pozvao pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, navodeći da se protivi promjeni granica na Balkanu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upitao je šefa hrvatske diplomatije kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada.

“Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina, ali nema te nauke koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet“, naveo je Vulin, a saopštilo Ministarstvo policije.

On je dodao kako se nada da Grlić Radman „neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori.

Šef hrvatske diplomatije rekao je da Hrvatska podstiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, prenijela je Hina.

„Hrvatska podstiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinijelo stabilizaciji regiona i samog Kosova“, rekao je Grlić Radman novinarima u Bratislavi, gdje je učestvovao na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC, na kojoj je tema bila i situacija na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da su za stabilnost regiona ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne cjelovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i uspostavljanje međusobnog poverenja nakon ratova 1990-tih.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Paklene vrućine u Sarajevu, malo je nedostajalo da jučer padne rekord: Građani pitaju do kada ovako, odgovor dao Nedim Sladić

Jedna od pratiteljki je upitala kada bi mogli očekivati osvježenje, odnosno do kada će u ovom dijelu države biti...

Možda vas zanima i ovo