Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Aleksandar Vulin o bh. entitetu: Srbija i RS su jedno, granicu nismo ni tražili, ni crtali

Nemojte propustiti

“Mi ne možemo da dopustimo da drugi pišu našu istoriju, zato što kad god su drugi pisali našu istoriju, mi smo bili proglašeni za genocidan narod”, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će u Orašcu na proslavi 15. februara Dana državnosti Srbije biti i predstavnici Republike Srpske i ocijenio da Sretenje ne može da se obilježi bez njih.

„Mi smo jedno. To što nas razdvajaju granice, koje mi nismo ni tražili ni crtali, je drugo pitanje o kome ne moramo danas, ali mi smo jedno“, naveo je Vulin u saopštenju.

Podsjetio je da su zakonima uvedena četiri datuma koje Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju, koja, prema njegovim riječima, „određuju naš identitet i govore koliko smo važni jedni drugima“.

“Mi ne možemo da dopustimo da drugi pišu našu istoriju, zato što kad god su drugi pisali našu istoriju, mi smo bili proglašeni za genocidan narod, mi smo od žrtava odjedanput postajali agresori”, ocijenio je Vulin.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Stigli nalazi torte i hljeba uzeti u hotelu na Jahorini u kojem su boravila djeca

Sve ekskurzije u ovom hotelu koje su trebale biti organizovane su odgođene do dolaska nalaza. Uzorci keks torte i hljeba...

Možda vas zanima i ovo