Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Aleksandar Vulin o bh. entitetu: Srbija i RS su jedno, granicu nismo ni tražili, ni crtali

Nemojte propustiti

“Mi ne možemo da dopustimo da drugi pišu našu istoriju, zato što kad god su drugi pisali našu istoriju, mi smo bili proglašeni za genocidan narod”, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će u Orašcu na proslavi 15. februara Dana državnosti Srbije biti i predstavnici Republike Srpske i ocijenio da Sretenje ne može da se obilježi bez njih.

Upravo se čita:  Uhapšen ujak masovnog ubice iz Mladenovca: Pronađeno mu nelegalno oružje

„Mi smo jedno. To što nas razdvajaju granice, koje mi nismo ni tražili ni crtali, je drugo pitanje o kome ne moramo danas, ali mi smo jedno“, naveo je Vulin u saopštenju.

Podsjetio je da su zakonima uvedena četiri datuma koje Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju, koja, prema njegovim riječima, „određuju naš identitet i govore koliko smo važni jedni drugima“.

Upravo se čita:  Maturant poveo baku Merimu (71) na maturu: Radila je nemoguće za mene i želio sam da joj se odužim

“Mi ne možemo da dopustimo da drugi pišu našu istoriju, zato što kad god su drugi pisali našu istoriju, mi smo bili proglašeni za genocidan narod, mi smo od žrtava odjedanput postajali agresori”, ocijenio je Vulin.

Pročitajte još

Izdvajamo

Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

- U KS konstatovana je velika ugroženost pješaka, posebno u centru Sarajeva - naglasio je Katica  Stravična nesreća u Sarajevu...

Možda vas zanima i ovo