Petak, 14 svibnja, 2021

Aleksandar Vulin o tvz. “srpskom svijetu”: Ujedinjenje je počelo i to se više ne može zaustaviti

Nemojte propustiti

Vulin ističe da nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da”nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi.

– Vjerujem da stvaranje srpskog svijeta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje “velike Albanije”, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu – rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on saborci, ali nije rijetko da ne misle isto.

Dodao je da često čuje da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe za okupljanje u srpskoj državi.

– Zaboravlja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha – naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo