Subota, 15 svibnja, 2021

Aleksandra Pandurević traži se kazne organizatori demonstracija

Nemojte propustiti

Poslanik Srpske demokratske stranke /SDS/ Aleksandra Pandurević izjavila je Srni da su poslanici iz RS u zgradi Parlamenta BiH u Sarajevu bili taoci policijskih struktura u BiH koje, po nečijem nalogu, nisu radile svoj posao.

Istocno Sarajevo - Aleksandra Pandurevic– Policijske agencije trebalo je da omoguće nesmetan rad i bezbjednost u zajedničkim institucijama – istakla je Pandurevićeva.

Napomenuvši da je ministar MUP-a Kantona Sarajevo odbijao da pošalje policiju, Pandurevićeva je rekla da sada očekuje sankcionisanje i podizanje optužnica protiv onih koji su blokirali institucije, onemogućili slobodu kretanja i slobodan rad bez pritisaka i zakonodavne i izvršne vlasti.

“Riječ je o krivičnom dijelu iz Krivičnog zakona BiH koji predviđa i do pet godina zatvora. Postoje snimci… Zna se koji su to ljudi bili. Takođe, očekujemo da se utvrdi odgovornost onih koji juče nisu željeli da reaguju i omoguće rad inistitucija”, dodala je ona.

Na pitanje zbog čega su policijske agencije zakazale, ona je rekla da je u pitanju bio politički nalog njihovih šefova da ne reaguju i da budu uz demonstrante koje su sve vrijeme na “vrućoj liniji” imali predstavnike političkih opcija koji sjede u Parlamentu.

“Svakog momenta oni su imali informacije iz parlamenta BiH, a bile su otvorene i internet komunikacije kako bi direktno pratili sjednice kolegijuma”, kaže ona.

Poslanik SDS-a istakla je da u skorije vrijeme sigurno neće biti uslova za bezbjedan odlazak u Sarajevo i nastavak rada poslanika iz Republike Srpske.

“Da li će poslanici iz Federacije biti spremni da evenutalno dođu u Istočno Sarajevo ili Banjaluku ne znam, ali mi njima možemo garantovati bezbjednost i da se niko od građana neće okupljati tamo gdje se održavaju sjednice parlamenta da bi demonstirirao”, istakla je Pandurevićeva.

Naglasivši da ovo nije pitanje pozicije ili opozicije, ona je najavila da će poslanici iz Republike Srpske uskoro donijeti zajednički stav u vezi sa daljim radom u institucijama BiH.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djed prevozio troje unuka i kilogram heroina: Tvrdi da su mu drogu podmetnuli u Posušju

U stražnjem dijelu automobila pronađeno je i oduzeto osam PVC paketića heroina ukupne težine 1048,2 grama. Vozač Hyundaija inicijala I....

Možda vas zanima i ovo