Utorak, 30 svibnja, 2023

Aleksandra Vučića zabolila izjava njemačkog kancelara o bombardovanju Srbije da se spriječi genocid

Nemojte propustiti

“Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?”, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njemački kancelar Olaf Scholz ozbiljan političar, a da to ne može da kaže za sve političare u toj zemlji.

“Susreo sam se sa njim kad je bio gradonačelnik Hamburga, zato me njegova izjava da je ‘NATO intervenisao 1999. godine kako bi spriječio genocid na Kosovu’ iznenadila”, rekao je Vučić i dodao da ne bi nekom težom izjavom da pogorša odnose sa Njemačkom.

Upravo se čita:  Uhapšen ujak masovnog ubice iz Mladenovca: Pronađeno mu nelegalno oružje

Prema njegovim riječima, Scholz je rekao da su pokušavali da spriječe genocid na Kosovu bombardovanjem, a taj se genocid nikad nije desio.

“Merkel bi vam rekla možda da su pokušavali da spriječe humanitarnu katastrofu, ne bi nikad tako rekla. A sada kad Putin koristi sve njihove slabosti i argumente koje su koristili to njih boli, a kada Kamala Harris kaže ‘ne dirajte nacionalne granice’, onda svi žele da zaborave Srbiju. Svi žele da zaborave kako su Srbima otimali teritorije i mijenjali granice Srbije”, naveo je Vučić.

Upravo se čita:  Poznato hrvatsko ljetovalište uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena

“Jednom lijepo kažite napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili, samo nemojte da nam vrijeđate inteligenciju”, dodao je srbijanski predsjednik.

“Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?”, zapitao je on, prenosi B92.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo