Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Aleksandra Vučića zabolila izjava njemačkog kancelara o bombardovanju Srbije da se spriječi genocid

Nemojte propustiti

“Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?”, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njemački kancelar Olaf Scholz ozbiljan političar, a da to ne može da kaže za sve političare u toj zemlji.

“Susreo sam se sa njim kad je bio gradonačelnik Hamburga, zato me njegova izjava da je ‘NATO intervenisao 1999. godine kako bi spriječio genocid na Kosovu’ iznenadila”, rekao je Vučić i dodao da ne bi nekom težom izjavom da pogorša odnose sa Njemačkom.

Prema njegovim riječima, Scholz je rekao da su pokušavali da spriječe genocid na Kosovu bombardovanjem, a taj se genocid nikad nije desio.

“Merkel bi vam rekla možda da su pokušavali da spriječe humanitarnu katastrofu, ne bi nikad tako rekla. A sada kad Putin koristi sve njihove slabosti i argumente koje su koristili to njih boli, a kada Kamala Harris kaže ‘ne dirajte nacionalne granice’, onda svi žele da zaborave Srbiju. Svi žele da zaborave kako su Srbima otimali teritorije i mijenjali granice Srbije”, naveo je Vučić.

“Jednom lijepo kažite napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili, samo nemojte da nam vrijeđate inteligenciju”, dodao je srbijanski predsjednik.

“Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?”, zapitao je on, prenosi B92.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zločin šokirao region: Žena izbola muža dok je spavao, pa ga isjekla motornom pilom

SRBIJA - Prema nezvaničnim informacijama, komšije kažu da je zločinu prisustvovalo i jedno od troje djece, koliko ih osumnjičena...

Možda vas zanima i ovo