Utorak, 22 lipnja, 2021

Alen Islamović o biznisu kojim se bavi: “Mjesečno šest do deset dana ima posla po pet do šest sati”

Nemojte propustiti

Uz sve to, Islamović je posvetio vrijeme pisanju autobiografske knjige koju je završio prije sedam godin

Alen Islamović proslavio se kao član grupa Bijelo dugme i Divlje jagode koje su u bivšoj Jugoslaviji bile omiljene regionalnoj publici, a iako se i danas aktivno bavi muzikom, Islamović u rodnoj Krajini ima plantažu lješnjaka.

“Moj otac se bavio poljoprivredom pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu. Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika”, ispričao je Islamović za Azru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alen Islamovic (@islamovicii) on

Kako bez muzike ne može ni dok se bavi poljoprivredom, pazi na to da uvijek ima dobru muzičku pozadinu.

“Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i šta god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina”, istaknuo je muzičar.

Sezona rada za njega počinje već u martu, a čak i kada nema posla, voli provoditi vrijeme na plantaži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alen Islamovic (@islamovicii) on

“Mjesečno šest do deset dana ima posla po pet do šest sati. Nije neki težak posao čupkati korov i zalijevati biljke. Potrebno je imati i nešto mehanizacije, traktor, kosačice, kontejnere za dovoženje vode, pumpe, prikolice, trimere za travu”, kaže Alen.

Uz sve to, Islamović je posvetio vrijeme pisanju autobiografske knjige koju je završio prije sedam godina, koju je nazvao “Moje doline sjećanja”, ali kaže da je još uvijek ne planira izdati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo