Četvrtak, 7 srpnja, 2022

“Alisa je jedini živi svjedok, a ako je Sud isključio nesreću, otkud amnezija kao rezultat nesreće?”

Nemojte propustiti

Advokat Muriza Memića Ifet Feraget je naglasio da je ovo istraga o istrazi te da tužioci ne smiju da se sakrivaju iza izjave: “Istraga je u toku”.

– Ako tako kažete, morate da stojite čvrsto pri tome, da ste uradili sve što ste mogli – kazao je.

Kako je istakao, Alisa Mutap jedini je svjedok događaja iz noći 8. februara 2016., kada je Dženan Memić zadobio smrtonosne povrede glave od kojih je i preminuo 15. februara iste godine.

– Alisa je jedini živi svjedok, a ako je Sud isključio nesreću, otkud amnezija kao rezultat nesreće – rekao je Feraget te dodao da, prema mišljenju stručnih osoba, čak i ako je došlo do amnezije, ona bi mogla biti kratkotrajna.

Muriz Memić i Ifet Feraget

– Imamo na sceni veliku hipokriziju. Istražilac s iskustvom je rekao da ovo nije saobraćajna nesreća, a tužilac kaže neka “sada bude tako” – istaknuo je Feraget te dodao da je “strašno s koliko spremnosti oni koji nisu u pravosuđu, podupiru njegov nezakoniti rad. – Moramo se obračunati s ljudima koji su kriminalci i rade u ili za pravosuđe – poručio je Feraget

Interesantno za vas

Izdvajamo

U dijelu BiH plate povećane za 100 KM

Jedna od mjera Vlade RS koja doprinosi privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja...

Možda vas zanima i ovo