Utorak, 18 svibnja, 2021

Alma Medić i njen 14-godišnji sin nemaju hrane, a dane provode u trošnoj kući punoj vlage

Nemojte propustiti

Osjećaj teškog i surovog života poznat je samohranoj majci, 34-godišnjoj Almi Medić koja sa 14-godišnjim sinom Alenom živi u kući za koju plaća kiriju od 80 KM mjesečno.

alma medicBilo bi to uredu da je kuća, koja se nalazi na putu prema Gornjoj Zenici, uslovna, no kuća je trošna, zidovi crni, a krov prokišnjava. A, vlasnik kuće ne dozvoljava da stanarina kasni niti jedan dan.

Mjesec dana prije nego će na svijet donijeti svog sina Alena, Almu je napustio njen suprug i nakon takve sudbine Alma se udala po drugi put nadajući se boljem životu za njeno dijete.

No, suprug i njegova porodica su je fizički i psihički maltretirali, stoga je odlučila pobjeći od takvog života.

Alma i njen sin Alen se nalaze u veoma teškoj situaciji bez ikakvih novčanih naknada, osim dječijeg doplatka koji kasni od decembra 2012. godine. Svaki dan je nova borba za život, a novac za kiriju Alma obezbijedi tako što čisti za 10 KM, sakuplja drva, ide po lijekove starijim osobama…

“Tako kad nekad zaradim i ne bude dovoljno da platim kiriju, pa pozajmim, nadajući se da ću vratiti, a ako ne vratim halale mi jer znaju da ne mogu drugačije. Najvažnije mi je da platim kiriju, a onda ako nama šta ostane kupimo hranu. Da mi nije dobrih ljudi koji izađu u susret, moje dijete ne bi imalo ni ovih 35 kg koje ima”, izjavila je Alma.

Alen je učenik 8. razreda devetogodišnje osnovne škole, a kada nije u školi vrijeme provodi sa prijateljima i majkom. Zbog loših uslova i loše ishrane često posjećuje bolnicu gdje prima infuziju kako bi se oporavio.

Porodicu Medić su nedavno posjetili volonteri Pomozi.ba iz Zenice koji su im donijeli prehrambene i higijenske pakete, a Alma je tom prilikom kratko kazala:

“Došli ste u pravo vrijeme, jer sutra ne bih imala šta skuhati”.

Opet, uz pomoć dobrih ljudi, još jedan težak život postaje iz dana u dan lakši. Alma bi sa svojim sinom Alenom uskoro trebala useliti u novu kuću, odnosno sprat kuće, gdje će imati normalne uslove za stanovanje. Glavna koordinatorica Pomozi.ba iz Zenice Irnesa Ramić-Tahić pozvala je sve dobre ljude, ukoliko su u mogućnosti, da se uključe u akciju prikupljanja pomoći.

“Danas smo upravo dogovorili novo mjesto stanovanja za Almu i Alena. Sprat kuće, u kojem će oni živjeti je nenamješten, pa pozivam sve dobre ljude ukoliko su u mogućnosti, da pomognu ovoj porodici da se što prije useli u novi dom”, izjavila je Irnesa za Klix.ba.

Sve informacije oko pomoći ovoj porodici možete dobiti na Facebook profilu koordinatorice Pomozi.ba Zenica Irnese Ramić-Tahić ili na broj telefona 061/045-198.

Izvor: Klix

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo