Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Almir napravio sačekušu osobama koje su iskorištavale i podvodile 93-godišnju bakicu po cijelom kantonu: Prosila je za njih i davala im novac. Reagovala je i policija

Autor:GPM

Preporučeno

– Dakle, bakica se zove Danica i ona je iz Bosanskog Novog, osobe koje je iskorištavaju vozaju je po Bihaću, Bužimu, Cazinu i Velikoj Kladuši da prosi za njih.

U Velikoj Kladuši odvijala prava drama po pitanju stare bakice koja već dugo vremena prosjači po USK, mnogi je poznaju i daju joj koju markicu misleći da su joj pomogli ali priča nažalost ima drugu stranu.

Nedavno smo objavili fotografiju gdje je jedan mještanin pomogao toj bakici koja ima 93 godine da prijeđe ulicu kako je nebi neko vozilo ozlijedilo.

Upravo se čita:  Dopune Zakona o radu: Moguć angažman studenata za rad na određeno

Naime, danas je jedan mještanin Velike Kladuše primjetio bakicu kod Grand benzinske postaje, sumnjajući da je neko podvodi napravio sačekušu u svom vozilu.

‘Građani su prolazili pored nje i davali joj po koju marku i nakon čak šest sati čekanja bakici (93) prilazi Taksi vozilo a u njemu “dama” u 30-tim godinama, došli po bakicu’, navodi za portal GP Maljevac Almir Buljubašić.

Upravo se čita:  Izviđački avion leti iznad BiH: Osmatra region?

‘Ja sam isti tren potrčao prema njima da ih zaustavim i zovem policiju. Ta ženska osoba je počela pješke bježati prema Bingi ali sam je sustigao i u tom trenutku nailazi policija koja je dalje postupala po zakonu, prijavio sam slučaj’.

Dakle, bakica se zove Danica i ona je iz Bosanskog Novog, osobe koje je iskorištavaju vozaju je po Bihaću, Bužimu, Cazinu i Velikoj Kladuši da prosi za njih.

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

‘Eto meni nije bilo teško čekati šest sati da saznam istinu i zaustavim iskorištavanje starih i nemoćnih i pozivam sve građane USK da pozovu policiju ukoliko negdje vide bakicu da prosi a i vozače Taksi vozila da ne voze osobe sa kojima je ova bakica’, navodi Almir.

Izjavu Almira Buljubašića, humanistu i mještanina Velike Kladuše nakon policijske intervencije po pitanju bake pogledajte u nastavku:

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas