Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Aluminij Mostar će kupovati struju od slovenske tvrtke GEN-I

Nemojte propustiti

Mostarska kompanija Aluminij d.d. kupit će 100 MWh/h električne energije u razdoblju od 1. augusta do 31. decemra 2013. godine od slovenske tvrtke GEN-I. Ugovor o kupoprodaji potpisali su direktor Aluminija Ivo Bradvica i predsjednik Uprave kompanije GEN-I Robert Golob.

“Tokom mjeseca jula, prikupili smo nekoliko ponuda od različnih proizvođača i trgovaca električnom energijom s područja jugoistočne Europe. Sve stavke iz tih ponuda pomno su razmotrene i utvrdili kako nam je iz kompanije GEN-I stigla ona najpovoljnija”, kazao je Bradvica.

Ukupne Aluminijeve godišnje potrebe su 225 MWh/h električne energije, a kontingent od 100 MWh/h dosad je kupovan od Hrvatske elektroprivrede, no taj je ugovor morao pretrpjeti izmjene nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, pa je postao nepovoljan za Aluminij.

Aluminij Mostar
Aluminij Mostar

Sada je, konačno, i pitanje 100 MWh/h struje riješeno za razdoblje do isteka tekuće godine, dokad za onih preostalih 125 MWh/h mostarska tvornica ima sklopljen ugovor s Elektroprivredom
Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Aluminija d.d. Mostar.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo