Subota, 16 listopada, 2021

Amar Arslanagić osuđen na godinu zatvora: Bosnalijeku mora vratiti 71.000 KM

Nemojte propustiti

amar-arslanagic111-682x445

Okrivljeni Arslanagić je u skladu s nepravomoćnom presudom dužan izmiriti troškove krivičnog postupka u iznosu od 2.800 KM, kao i na naknadu sudskog paušala od 100 KM, a koje je dužan platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) donio je presudu kojom je Amar Arslanagić, (jedan od bivših direktora farmaceutske kompanije “Bosnalijek”) oglašen krivim za krivično djelo – pronevjera u službi te osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, potvrđeno je Feni u KSS-u.

Istom presudom, okrivljeni je obavezan da u korist oštećene pravne osobe Bosnalijek d.d. Sarajevo izvrši uplatu pronevjerenog novca u iznosu od 71.492, 43 KM.

Okrivljeni Arslanagić je u skladu s nepravomoćnom presudom dužan izmiriti troškove krivičnog postupka u iznosu od 2.800 KM, kao i na naknadu sudskog paušala od 100 KM, a koje je dužan platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude.

KSS je presudu u predmetu “Amar Arslanagić” donio i javno objavio 22. januara ove godine.

Kako mediji prenose, okrivljeni je prije odlaska na službena putovanja podizao akontaciju za troškove putovanja, a po povratku nije dostavljao isprave poslovnih događaja kojima bi potvrdio vjerodostojnost, vrstu i obim posla.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo