Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Amazon plaća radnicima do 5.000 dolara da daju otkaz: ‘Molimo vas da ne prihvatite ovu ponudu’

Nemojte propustiti

Amazon nudi 2.000 dolara zaposlenima koji su u kompaniji proveli godinu dana, i dodatnih hiljadu za svaku godinu službe, do maksimalnih 5.000 dolara

Amazon ima rješenje za radnike koji više ne žele da rade u toj kompaniji i to tako što im plati da odu, piše CNBC.

Jednom godišnje, Amazon nudi stalno zaposlenima u distributivnim centrima iznos od maksimalno 5.000 dolara da napuste kompaniju.

Zaposleni na to imaju prava nakon godinu dana rada u firmi, ali oni koji prihvate ponudu nikada više ne mogu da se vrate i rade za Amazon.

„Hoćemo da u Amazonu budu oni koji to zaista žele“, kazala je za CNBC portparolka Amazona Melani Iciz.

„Dugoročno gledano, ostajanje negdje gdje ne želite da budete nije zdravo ni za radnika ni za samu kompaniju“, dodala je ona.

Amazon nudi 2.000 dolara zaposlenima koji su u kompaniji proveli godinu dana, i dodatnih hiljadu za svaku godinu službe, do maksimalnih 5.000 dolara, prenosi b92.

Ovaj program, nazvan Pay to Quit, prvi je osmislio prodavač obuće Zappos, koga je Amazon preuzeo 2009. godine. Zappos je samo proširio ponudu na novozaposlene, u okviru prvih nekoliko sedmica rada, a „bonus za odlazak“ je određen na hiljadu dolara.

Amazon tvrdi da ne želi stvarno da radnici prihvate ponudu. U stvari, naslov memoranduma glasi „Molimo vas da ne prihvatite ovu ponudu“, prema riječima osnivača i izvršnog direktora Jeffa Bezosa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo