Subota, 27 studenoga, 2021

Ambasada Norveške u BiH daje milion KM za projekte pomoći poplavljenim područjima

Nemojte propustiti

ambasada norveskeAmbasada Kraljevine Norveške u Sarajevu objavila je poziv za dodjelu oko milion KM poplavljenim područjima, a sredstva su iz Fonda Ambasade.

Namijenjena su lokalnim organizacijama, zajednicama i vlastima i koristit će se za uspostavljanje normalnog života u pogođenim zajednicama, navodi se u pozivu Ambasade, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Za dodjelu sredstava mogu aplicirati lokalne vlasti i organizacije civilnog društva. Predložene aktivnosti trebaju biti u skladu sa prethodnim iskustvom i ekspertizom onih koji podnose prijavu. Prednost će imati projekti raščišćavanja ruševina, sanitacije i dezinfekcije javnih površina, aktivnosti u općinama koje se odnose na procjenu i planiranje prirotetnih mjera, osiguranje i infrastruktura socijalnih službi u zajednici namijenjena ranjivim skupinama pogođenim poplavama, saradnja organizacija civilnog društva i općinskih struktura na ponovnom uspostavljanju vitalnih struktura i obezbjeđivanju osnove za privređivanje kod lokalnog stanovništva, rekonstrukcija javnih infrastruktura, kao što su zdravstvene institucije, obdaništa, škole, skloništa i drugi javni prostori.

Pomoć nije ograničena samo na pobrojane oblasti, a sve informacije mogu se naći na www.norveska.ba, prenosi Patria.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo