Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Ambasada Rusije traži od PIC-a da poništi Schmidtovu odluku, spominju i destabilizaciju BiH

Autor:Fena

Preporučeno

Iz ruske ambasade pozivaju sve političke snage u BiH da “pokažu realizam i odmah krenu u direktan dijalog, bez vanjskog posredovanja…”

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je odbacila odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske te ponovo osporila njegov legitimitet kao visokog predstavnika.

Upravo se čita:  Privatni rudnik ugrožava cijeli grad, a investitor je jedan od najbogatijih bh. poduzetnika

– Obraćamo se partnerima iz Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sa zahtjevom da ponište takozvanu odluku Schmidta od 12. aprila ove godine. Ukoliko pojedini članovi UO PIC-a nastave popuštati samovolji Schmidta, posebno ako se sankcije koriste protiv legalno izabranih političara u BiH, onda će sva odgovornost za moguću destabilizaciju u BiH pasti na predstavnike međunarodne zajednice – navodi se u saopćenju.

Upravo se čita:  Krišto u Dubaiju: „Samo zajedno, kao globalna zajednica, možemo ostvariti značajne promjene i sačuvati naš planet za generacije koje dolaze“

Iz ruske ambasade pozivaju sve političke snage u BiH da “pokažu realizam i odmah krenu u direktan dijalog, bez vanjskog posredovanja kako bi se što prije došlo do kompromisnih rješenja o aktuelnim unutarpolitičkim pitanjima, formirala i jačala atmosfera saglasnosti i pomirenja”.

– Samo to, u sadašnjoj komplikovanoj situaciji, može stvoriti uvjete za osiguranje stabilnosti i sigurnosti u BiH – ističu iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo