Utorak, 30 svibnja, 2023

Ambasada Rusije u Sarajevu obračunava se na FB sa Ambasadom SAD-a zbog objave na Instagramu

Nemojte propustiti

SAD nisu “dokazani prijatelj”, pokušavaju Rusi uvjeriti građane BiH na Facebooku, već su, dodaju, “iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep.

Ambasada Rusije u Sarajevu objavila je na svom zvaničnom Facebook profilu post u kojem se obračunava sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, a sve zbog njihove ranije objave na Instagramu. Rusi su se dotakli i Bosne i Hercegovine – piše Faktor.ba.

Na stranici Ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični “dokumentarac”, pišu Rusi, u kojem se navodi da su ruski predstavnici lagali o odsustvu namjere da izvrše invaziju na Ukrajinu.

– Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema invazije. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima – pišu Rusi svoju propagandu o “demilitarizaciji i denacifikaciji ukrajinskog režima” kao već unaprijed naučenu pjesmicu.

Upravo se čita:  Cvijanović glasala protiv da se 25. maj proglasi Danom žalosti u BiH

Nadalje objašnjavaju:

– Demilitarizacija, jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu.

Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou.

Denacifikacija – jer su Sjedinjene Američke Države bile one koje su podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva, suštinski su sprječavale Ukrajinu, kao stranku Sporazuma iz Minska, da ispuni svoje obaveze.

SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u Bosni i Hercegovini. Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu “pažljivo” gura u Evropsku uniju kako bi je – poput Kosova – iskoristio kao “fitilj” protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope “po ukrajinskom slučaju”, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine – navode iz Ruske Ambasade.

SAD nisu “dokazani prijatelj”, pokušavaju Rusi uvjeriti građane BiH na Facebooku, već su, dodaju, “iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep. Primjeri su u ovom slučaju suvišni”.

Ruska ambasada svoj pokušaj da uzvrati Ambasadi SAD-a završila je riječima: “Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao United States of Anxiety, Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu”.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

Ono što su iz Ambasade SAD-a objavili, a što je izazvalo reakciju Rusa, možete pogledati u nastavku:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U.S. Embassy BiH (@usembassybih)

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo