Subota, 27 studenoga, 2021

Ambasada SAD-a nakon protesta: Podržavamo slobodu izražavanja i pravo građana na mirno okupljanje

Nemojte propustiti

Danas su održani protesti grupe građana prekoputa Američke ambasade u Sarajevu povodom aktuelne političke situacije u našoj zemlji.

Povodom toga, oglasila se i Ambasada SAD na zvaničnom Twitter profilu.

“SAD su upoznate sa protestima koji su održani ispred ambasade. Podržavamo slobodu izražavanja i pravo građana na mirno okupljanje. Za nas je mišljenje građana Bosne i Hercegovine veoma važno. Ambasada je danas zatvorena zbog praznika: ostajemo spremni za razgovor sa zabrinutim gradanima. Također, potičemo lidere da rade na izgradnji stabilne i prosperitetne budućnosti, neopterećene korupcijom, kakvu građani i zaslužuju.

Naša privrženost BiH, kao i naša politika prema BiH, ostaju čvrste. SAD podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, države koja je multietnička i demokratska. Nastavljamo promovirati dijalog među liderima i raditi sa našim partnerima kako bi pružili podršku Bosni i Hercegovini na putu ka euroatlanskoj budućnosti”, navodi se iz Ambasade SAD-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo