Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

Nemojte propustiti

– Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS – poručuju

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se danas saopštenjem nakon najave predsjednika Rs-a da će Vlada tog entiteta prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima SAD i Ujedinjenog Kraljevstva.

“Dodikova današnja objava da će Rs prekinuti kontakt sa zvaničnim predstavnicima SAD i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak na opasnom putu koji je izabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

To je put koji ne ide u korist stanovnicima Rs, za koje Dodik tvrdi da štiti. SAD imaju dugogodišnju saradnju s institucijama Rs i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Rs, kao što smo to činili svih ovih godina.

Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti.

Upravo se čita:  Arnel Isak predložen za novog potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Rs.

Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost stanovnika kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese”, poručili su iz Ambasade SAD.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo