Subota, 17 travnja, 2021

Ambasadorica Mlinarević ima dobre vijesti: Pregovori o direktnoj avio-liniji Sarajevo – Prag su pokrenuti

Nemojte propustiti

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević, obavijestila je bosanskohercegovačku javnost da su pokrenuti pregovori sa čelnicima Wizz Air-a u sklopu nove baze koju otvaraju u Sarajevu. Dodala je i kako se nada da će se direktna avio-linija Sarajevo – Prag uspostaviti.

– Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne avio-linije Sarajevo – Prag, nakon 11 godina, nažalost pokvarila je pandemija. No, danas smo pokrenuli pregovore sa čelnicima WizzAira, a u sklopu njihove nove baze koju otvaraju u Sarajevu.

Radovat će me da ovo okončamo uspješno na zadovoljstvo i Bosne i Hercegovine i Češke Republike, naših ekonomija i turizma, svih naših ljudi koji žive, rade i studiraju na ovoj relaciji, napisala je na svom Facebook nalogu ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Podsjećamo, WizzAir, evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, početkom februara najavila je otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine. Pored uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja Evrope.

Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne…

Posted by Martina Mlinarević Sopta on Thursday, 4 March 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo