Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Amel Mekić opisao vlastitio iskustvo: Rezultate testa sam čekao 72 sata i isto toliko zakašnjena sa terapijom za tešku upalu pluća!

Nemojte propustiti

– Imao sam upalu pluća a moj imunitet je poprilično jak, rezultate sam dobio tek nakon 72 sata koja mogu biti ključna za tretiranje bolesti

Zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo, Amel Mekić, je na današnjoj online sjednici iznio vlastito iskustvo borbe sa koronavirusom i pitao zašto se prikupljeni nalazi u domovima zdravlja na testiranje šalju tek nakon 24 sata.

– Isteklo je vrijeme za pitanja, prekinuo ga je Čelik.

– Ovo je više konstatacija nastavio je Mekić, zar se ne može organizovati da se PCR testovi nose dva puta dnevno u laboratoriju? Ovo je vanredna situacija. Dajte da se uozbiljimo. Sugrađani nam svakim danom sve više organizuju”, kazao je Mekić.

– I Sam sam se borio sa koronavirusom, imao sam upalu pluća a moj imunitet je poprilično jak, rezultate sam dobio tek nakon 72 sata koja mogu biti ključna za tretiranje bolesti. Kasne rezultati ali i primjena terapije. Upala pluća mi se širila bez da sam znao rezultate, opisao je Mekić vlastitio iskustvo, prenosi Oslobođenje.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo