Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Amel, Mithat, Senad i Amar zajedno otišli u smrt: Drugovi poginuli 300 metara od kuće, jedan od njih tek kupio auto, pa svi sjeli da ga isprobaju

Autor:Kurir

Nemojte propustiti

SRBIJA – Jedan od njih četvorice prije dan-dva kupio je auto – golf 4 kraljevačkih tablica, pa su svi drugari sjeli da ga isprobaju.

Teška saobraćajna nesreća koja je sinoć uzela četiri mlada života kod mjesta Lukare, nadomak Novog Pazara, teško je pogodila ne samo raški kraj nego i cijeli region jer su poginula četiri mladića koja su tek zakoračila u život – najstarijem je bilo samo 23 godine.

Dvojica su imala po 20 a četvrti 22 godine.

Jedan od njih četvorice prije dan-dva kupio je auto – golf 4 kraljevačkih tablica, pa su svi drugari sjeli da ga isprobaju.

Sva četvorica su zajedno u tom autu otišli do Pazara a kobni udes se desio na povratku kući – sva četvorica su poginuli doslovno na 300-400 metara od svojih kuća, piše Kurir.

Nastrali mladići

Automobil golf 4 kretao se iz pravca Novog Pazara kada se kod mjesta Lukare, na blagoj desnoj krivini, na punoj liniji direktno sudario s golfom u kojem je bila tročlana porodica.

Auto sa četvoricom mladića se od siline udara odbio o obalu pored puta, a vatorgasci su satima radili i sjekli lim ne bi li došli do tijela tragično nastradalih mladića.

Dan žalosti u Novom Pazaru zbog pogibije četvorice mladića

Gradska uprava Novog Pazara proglasila je danas Dan žalosti zbog pogibije četvorice mladića u udesu na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u blizini Lukara. Zabranjene su proslave, a mediji i ugostiteljski objekti mogu da rade bez emitovanja muzike.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21), dok su još dvije osobe povrijeđene.

Zbog toga je i program posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru izmijenjen i otkazan je obilazak Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo