Subota, 27 studenoga, 2021

Americi prijeti ledeno doba, temperature do -41 stepen!

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Na američki Srednji zapad je od danas ponovo počeo da pristiže ledeni vazduh sa Arktika, što će uzrokovati veliki pad temperatura, koje će sljedećih nekoliko dana vjerovatno da se zadrže u velikom minusu, saopštila je američka meteorološka služba.

U saopštenju se navodi da će hladnim talasom biti zahvaćeni gradovi na Srednjem zapadu, pa će u Mineapolisu biti zabilježeno -41 stepen Celzijusa, u Kanzas Sitiju -25,5 C, u Sent Luisu -23,5 C, a u Luivilu -19,5 C, prenijela je agencija AP.

Građani Čikaga se takođe pripremaju na veliku hladnoću, budući da se predviđa da će danas najviša dnevna temperatura iznositi samo -20 C, dok bi u centru grada mogla da padne na -27 C, a zbog udara ledenog vetra će ljudi imati osjećaj kao da je minus 40 stepeni Celzijusa.

Do juče u podne je na području Čikaga više od 650 škola, sa oko 400.000 učenika, objavilo da danas neće držati nastavu, a isto se dogodilo i sa školama u predgrađu Čikaga.

U američkoj saveznoj državi Mičigen je juče zbog leda na putevima i temperatura daleko ispod nule došlo do više saobraćajnih nesreća, usljed čega su bile zatvorene neke dionice autoputeva.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova je u subotu naveče na zapadu Mičigena došlo do sudara u kojem je stradalo dvoje ljudi, saopštile su tamošnje vlasti.

(Agencije)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zašto se Srbija i Hrvatska ubrzano naoružavaju?

Po statistikama organizacije SIPRI, Hrvatska je 2013. za vojsku potrošila 837 miliona dolara (1,6% BDP-a), najnoviji podaci govore o...

Možda vas zanima i ovo