Petak, 25 lipnja, 2021

Američka vlada donirala specijalističku opremu SIPA-i

Nemojte propustiti

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) danas je posjetio Christopher Milam, regionalni savjetnik EXBS programa Vlade SAD za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Posjeta je upriličena povodom donacije specijalističke opreme SIPA-i , termalne infracrvene kamere, spotteri za osmatranje, laptopi za rad u terenskim uvjetima (toughbook), laserski štampači i druga oprema, koja je iz Programa EXBS Vlade SAD, što će doprinijeti razvoju njenih kapaciteta.

Direktor SIPA-e Goran Zubac uručio je Christopheru Milamu reljefni amblem Državne agencije za istrage i zaštitu i zahvalnicu za značajnu pomoć i podršku SIPA-i u jačanju i razvoju njenih kapaciteta.

Zubac je kazao da će SIPA ukazano povjerenje opravdati i u narednom periodu značajnim operativnim akcijama.

Milam je u razgovoru s direktorom SIPA-e iskazao spremnost EXBS programa da i u narednom periodu na sličan način pruža podršku i jača kapacitete SIPA-e, saopćeno je iz SIPA-e.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo