Utorak, 21 rujna, 2021

Američki ambasador Eric Nelson najavio sankcije, Milorad Dodik se naljutio: Dosta je, stvarno dosta, previše dosta…

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Dodik je poručio Nelsonu i “da je dosta da šuti kada drugi kleveću Srbe da su loš narod, nazivaju ih genocidašima, a veoma je glasan kada se navodno drugima, prema njegovom mišljenju, nešto kaže”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kako prenosi Srna, “poručio je američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu da je dosta miješanja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj je ambasador”.

Na pitanje Srne da komentira Nelsonovu izjavu da su “sankcije moguće protiv onih političara koji podrivaju napredak na Zapadnom Balkanu, kao i protiv onih koji ih podržavaju u tome”, Dodik je odgovorio da je “dosta njegovih lekcija koje drži svojim domaćinima”.

– Dosta je, ovdje se mora stati, gospodine Nelson zar ne mislite da se ovo odnosi i na Vas? Dosta je Vašeg miješanja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj ste ambasador. Dosta je Vaših lekcija koje držite svojim domaćinima – istakao je Dodik.

Dodik je poručio Nelsonu i “da je dosta da šuti kada drugi kleveću Srbe da su loš narod, nazivaju ih genocidašima, a veoma je glasan kada se navodno drugima, prema njegovom mišljenju, nešto kaže”.

– Dosta je, gospodine Nelson, da šutite kada drugi sakupljaju oružje “za ne daj Bože” i kada prizivaju nekakvu svoju osvetu. Slažem se, gospodine Nelson, da je dosta da nam dovodite nelegalne međunarodne namjesnike, dosta je da glumite da štitite Dejtonski sporazum, a masovno kršite u kontinuitetu sve njegove odredbe – istakao je Dodik.

On je poručio i “da je dosta da Nelson uporno radi protiv Srba”.

– Dosta je, gospodine Nelson, da glumite demokratu a podržavate dugogodišnju praksu nametanja zakona, bez ikakvog osnova, neizabranog stranca, kojeg Vi i Vaša zemlja podržavate. Dosta je, stvarno dosta! Previše dosta – poručio je Dodik ambasadoru SAD u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo