Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Američki ambasador na Kazanima: Ubistva je naredio Caco, to treba navesti na spomen obilježju

Nemojte propustiti

– Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu – poručio je ambasador Murphy.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je danas Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

– Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika poticati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima, napisao je Murphy na Twitteru uz fotografiju.

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teškh istina prošlosti”.

– Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu, zaključio je ambasador Murphy.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dom naroda PSBiH sutra o sprečavanju sukoba interesa, PDV-u, akcizama

Predloženi zakon predstavlja jedan od 14 prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa za BiH, a njegovim usvajanjem vrši se i...

Možda vas zanima i ovo