Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Američki ambasador na Kazanima: Ubistva je naredio Caco, to treba navesti na spomen obilježju

Nemojte propustiti

– Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu – poručio je ambasador Murphy.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je danas Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

Upravo se čita:  Oglasio se i Dodik: Neprimjerena reakcija prema golorukom srpskom narodu

– Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika poticati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima, napisao je Murphy na Twitteru uz fotografiju.

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teškh istina prošlosti”.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić sa delegacijom SSSBiH: Fiskalnom reformom smanjiti poreze i povećati plate radnicima

– Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu, zaključio je ambasador Murphy.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo